Дограма за вашия дом http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com Fri, 21 Apr 2017 22:54:52 +0000 Joomla! - Open Source Content Management en-gb ПВЦ дограмите и техния дизайн http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/29-пвц-дограмите-и-техния-дизайн http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/29-пвц-дограмите-и-техния-дизайн

Търсенето и предлагането на ПВЦ дограмите в днешно време е много напреднало. Това е така, защото те имат редица предимства, едни от които са качеството и ниската цена.

Наистина предимствата са им много и всеки един човек трябва да ги знае, за да може да предприеме правилната стъпка и да се отърве от старата изкривила се и не добра дограма. Едни от най-добрите качества на този вид дограми са свързани с добрата шумо и топлоизолация и неповлияването им от климатичните особености на географската ширина. Те са много качествени и издържат с години, за което доказателство е и голямата им гаранция, която в зависимост от марката може да достигне до 40 години.

Трябва да ви е направило впечатление, че ПВЦ дограмите обикновено са бели, но по желание на клиента могат да бъдат и всички нюанси на цветовете, за да паснат напълно на интериорът и екстериорът на жилището ви. Напредналите фирми предлагат и редица други екстри, освен цветът те могат да ви предложат и многокамерни дограми – 5-6, цвят на стъклопакетите, релеф, нестандартен размер, различни видове отваряне и какво ли още не. Всичките екстри се правят по желание на клиента, за да може всички да останат доволни.

Разбира се, допълнителните екстри струват повече, но все пак инвестицията си заслужава, особено като се има на предвид, че ще се ползва минимум 20-30 години. Качеството и екстрите са по-скъпи, но производителите са ги предвидили за по-ексцентричните потребители, които могат да си го позволят.

Все пак основната цел на поставянето на нова дограма е да изолирате жилището си и да плащате по-ниски сметки за отопление, другото е екстра. Вземете това, от което имате нужда и направете идеалния избор и спестете пари за години наред. Разберете от какво имате нужда и предприемете правилната стъпка, като не забравяйте, че и стилът е от голямо значение за добрата визия на домът ви.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 10 Dec 2013 10:41:23 +0000
Поставяне на дограма http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/28-поставяне-на-дограма http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/28-поставяне-на-дограма

Факт е, че всяка една сграда от новото строителство в последните 4-5 години е с хубава PVC или алуминиева дограма, която с всяка изминала година става все по-търсена и по-качествена. Това е така, защото на практика предимствата й са страшно много като топлоизолация и естетика, което всеки един от нас търси.

Всички сме на ясно, че поставянето на дограмата е една от най-важните стъпки към създаването на едно наистина уютно, красиво и защитено жилище. Тя ни дава не само красота, но и шумоизолация и топлоизолация, което е най-важното за постигането на мечтания дом.

Никога не трябва да забравяте, че от правилния избор на подходящата дограма зависи колко доволни ще останете за в бъдеще, а видовете дограми наистина са много разнообразни. Всяка една фирма, която предлага някакъв вид дограма може да ви смае от асортимент и така да направите жилището си наистина уникално – форма, цвят, материали и какво ли още не.

Не забравяйте, че в момента на пазара има три основни вида дограми, от дърво, алуминий и PVC и всяка има различни качества и предимства. Точно поради тази причина вие трябва да анализирате коя от всички ще ви върши най-добра работа.

Както знаем дървените дограми са много издръжливи, имат естествен вид, а в момента производството им е повишило изключително много качеството и наистина си заслужава да внесете уют и красота в дома си.

Другият вид дограма, която е много търсена и предпочитана е алуминиевата, която е с безспорно доказано в годините качество. Тя ви дава ненадмината топло и шумоизолация и не се съсипва с годините. Това определение важи с пълна сила и за третия вид дограми – PVC, които в последно време набират все по-голяма популярност.

Това, което трябва да знаете е, че старата дограма във времето ви излиза доста скъпа, за поддръжка и за топлоизолацията, за това е най-добре да се възползвате от предимствата на новите видове дограми и да си спестите доста средства.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 10 Dec 2013 10:40:37 +0000
Как да предотвратим конденза при дограмата http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/27-как-да-предотвратим-конденза-при-дограмата http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/27-как-да-предотвратим-конденза-при-дограмата

И в новите жилищата с нова PVC или алуминиевадограма се появяват проблеми и ние трябва да сме подготвени за тях и да знаем как да го решим, а един от най-разпространените е конденза. Той се образува по таваните и стените и ни създава много главоболия. Много от вас ще си кажат, че старата дограма не е правила конденз от който се образува мухъл, но пък тогава не сте имали така добра изолация и сте пръскали луди пари за отопление, което също не е решение.

Кондензът е наистина проблем на новите добри дограми, защото те на практика ви осигуряват много добра изолация и не позволяват студеният въздух да нахлува когато си поиска в помещението. Не се притеснявайте толкова за този проблем, защото си има своето решение и то без да се мъчите и да махате добрата дограма. Решението е да си направите външна изолация на стените ако нямата и така ще повишите още повече топлоизолацията на жилището си. Другото, което трябва да знаете е, че не трябва да загрявате помещението до max, не боядисвайте с така наречените „запечатващи“ мазилки или познатият ни недишащ латекс. Пи подобни проблеми не трябва постоянно да проветрявате помещението, за да не изсушите още повече стените, като в същото време трябва температурата във всички помещения да е горе-долу равномерна, като не трябва вратата на банята да е непрестанно отворена, за да не се получава влага, която да отива в други стаи.

Важно е на външните стени на помещенията да няма големи мебели, там трябва да са разположени отоплителните уреди, за да няма този проблем. Друг фактор, който доста често забравяме в студените дни е, че не трябва да простираме мокрите дрехи вътре, защото те отделят много влага, особено когато се отопляваме на климатик. На влагата влияе и стъклопакетът който имате, но в краен случай можете да си вземете и така познатият ни влагоабсорбатор.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 10 Dec 2013 10:40:00 +0000
Уют и комфорт http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/26-уют-и-комфорт http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/26-уют-и-комфорт

Когато избирате дограма за вашия дом е необходимо да се информирате за качествата на техните профили. Трябва да се вземе под внимание и мястото, където ще бъдат монтирани. Неизменна част от уюта на всеки дом са качествените прозорци и врати. Повечето хора правят компромиси с техните качества, за сметка на по-изгодната им цена.

Прозорците са почти толкова важи за комфорта на дома, колкото и вратите. Първите неща, които правят впечатление, когато гледаме сградите на улицата са техните прозорци. С нарасналото търсене на качествена дограма за прозорците, нараства и повишеното предлагане на качествени профили за тях.

Алуминиевите профили доста дълго време бяха най-предпочитаните елементи на всеки дом. Нищо не може да се сравни с качествата на алуминия, като той притежава доста добри шумо- и топлоизолационни свойства. Алуминиевите профили са пожароустойчиви, което ги отличава от ПВЦ и дървената дограма. Профилите, изработени от алуминий са удароустойчиви и се предлагат в различни цветове. Сред богатата гама на алуминиевите профили има и такива, които успешно имитират дървена дограма.

Оригиналът си остава ненадминат и именно дървената дограма е сред най-желаните придобивки за всеки дом. Няма нищо по-подходящо и по-уютно изглеждащо от прозорци, снабдени с дървена дограма. Дървената дограма винаги е била символ на класика и в последно време търсенето на дървени конструкции се увеличава. Животът на дървото не е толкова дълъг, колкото този на останалите видове профили, но неговият естествен вид го отличава, определяйки неговото превъзходство пред останалите. Всички знаем за сгради с дървени конструкции, запазили се през вековете, но дори и да не сте решили да задържите дълго вашите дървени прозорци, то, изборът им е доста подходящ.

ПВЦ профилите са най-предпочитани от клиентите, заради своята енергийна ефективност. ПВЦ прозорците и вратите предпазват помещенията от шум и топлина, изолирайки вашия дом от нежеланите температурни амплитуди. Поливинилхлоридът или накратко ПВЦ е дълготраен и устойчив, което е и предимството му пред останалите профили.

Избирайки дограма за вашия дом, вие избирате уют и комфорт, нещо, от което всеки има нужда. 

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 20 Aug 2013 14:14:29 +0000
Сигурност и спокойствие в дома http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/25-сигурност-и-спокойствие-в-дома http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/25-сигурност-и-спокойствие-в-дома

Когато избирате нови прозорци и врати на вашия дом трябва да се информирате за техните качества, които са от особено значение за сигурността във вашия дом. Прозорците и вратите са последното препятствие срещу евентуални крадци. За да предпазите своя дом е необходимо да се консултирате за най-добрата дограма и конструкции, които са подходящи за дома ви.

Най-предпочитани от клиентите си остават вратите и прозорците, изработени от ПВЦ дограма. Съкращението ПВЦ означава поливинилхлорид. Конструкциите, изработени от този материал се отличават с изключителна устойчивост, както на удар, така и на влага. Практически ПВЦ профилите са вечни и ако желаете да се радвате дълго на комфорт в дома евентуален техен избор би ви спестил не малко проблеми. ПВЦ дограмата предпазва не само от влага, но и притежава ценни качества на шумо- и топлоизолация. Прозорците, изработени от поливинилхлорид могат да предпазят помещенията и от въздействието на ултравиолетовите лъчи на слънцето. За да предпазите прозорците си от появата на конденз, а оттам и на мухъл в стаите е необходимо да проветрявате помещенията по-често.

Един от най-скъпите начини да придадете завършен вид на вашия реконструиран дом е закупуването на дървена дограма. Дървото си остава класически материал, що се отнася до приложението му в строителството. Нищо не може да се сравни с прозорците и вратите, изработени от дърво. Много профили имитират дървото, но нищо не може да замести истинският природосъобразен материал. Клиентите, които си поръчват дървена дограма за стаите желаят повече стил, съчетан с комфорт. Въпреки, че според много специалисти животът на дървените конструкции е около 60-80 години, голяма част от клиентите продължават да търсят и поръчват дървена дограма. Така или иначе нищо не е вечно, но видът и мирисът на дървото не могат да бъдат заменени с нищо друго.

Сигурността и спокойствието в един дом са неразривно свързани с начина, по който той е конструиран. Прозорците и вратите му придават, не само завършен вид, но и запазват неговия комфорт.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 20 Aug 2013 14:13:37 +0000
Избирайки най-доброто за дома http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/24-избирайки-най-доброто-за-дома http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/24-избирайки-най-доброто-за-дома

Вратите и прозорците на дома са нещото, което се забелязва най-напред от всеки посетител. За да бъдете в крак с новите тенденции в производството и продажбата на дограма е необходимо да се запознаете с конкретните предложения от фирмите, предлагащи качествена дограма.

Едни от най-качествените профили, изработвани в последните години са тези, направени от поливинилхлорид. ПВЦ профилите се отличават със своите качества на добър шумо- и топлоизолатор. Поливинилхлоридът е практически вечен материал, отличаващ се със своята влаго- и удароустойчивост. ПВЦ прозорците имат качеството да запазва температурата в помещенията относително постоянна, като през лятото стаите с ПВЦ дограма са по-прохладни, а през зимата- по-топли. Освен всичко друго ПВЦ профилите предпазва и от въздействието на ултравиолетовите лъчения на слънцето – нещо, което е от изключителна важност във времена на климатични промени.

Дървената дограма е едно от най-скъпите удоволствия, ако сте решили да подмените прозорците на вашия дом. Дървото винаги е било желан материал за строителни конструкции и неговата поддръжка е изключително лесна. Много материали са създадени, за да имитират неподражаемия вид на дървото, но истинското дърво си остава най-желаният символ на домашен комфорт. Въпреки, че животът на дървените конструкции не е толкова дълъг, колкото на останалите видове дограма, те си остават предпочитани, независимо от временните модни тенденции или вкусове на потребителите.

Друг основен вид профили за прозорци са алуминиевите. Алуминият е предпочитан материал за дограма, заради своята устойчивост и свойство на шумо- и топлоизолация. Много фирми предлагат и алуминиеви профили, които успешно имитират дървена дограма. Най-голямото предимство на алуминия е неговата пожароустойчивост. Алуминиевите профили са по-евтин вариант, в сравнение с останалите видове дограма.

Избирайки дограма за прозорците на вашия дом, трябва да решите къде точно ще бъдат поставени и какъв да е материалът, от който са изработени. Понякога е необходимо да инвестирате повече, в по-качествени материали, за да почувствате дома си, като своя крепост. Качеството не търпи компромиси, а това е още по-вярно, що се отнася до вашия собствен дом.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 20 Aug 2013 14:12:48 +0000
Дограма за всеки дом http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/23-дограма-за-всеки-дом http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/23-дограма-за-всеки-дом

Прозорците са едно от най-важните неща за всеки дом. Прозорците не само допълват външния вид на дома, но и предпазват от неприятните температурни промени. При избора на дограма на прозорци хората подхождат с различна нагласа.

Съществуват клиенти, които се съобразяват преди всичко с възможностите си, което ги кара да избират по-евтиния вариант. В последно време се забелязват повече покупки на по-качествена дограма, което говори за желанието на хората да си осигурят най-добрите прозорци за техния дом.

Най-предпочитаните профили за прозорци си остават изработените от ПВЦ. Материалът, използван за тяхната направа е не само водоустойчив, но той е практически вечен, което ги прави желана придобивка за всеки дом. ПВЦ профилите не търпят промени по отношение на температурата и влагата, като заедно с това се характеризират с добри шумо- и топлоизолационни свойства. Ако сте решили да поставите ПВЦ прозорци във вашия дом трябва да сте подготвени за едно от малкото неудобства, свързани с тях, а именно – кондензът, появяващ се при големи температурни амплитуди. Специалистите препоръчват при поява на конденз да се проветряват помещенията, където са поставени ПВЦ прозорците.

Друг желан от клиентите вид дограма е дървената. Клиентите, които предпочитат дървена дограма са предимно хора, които харесват традиционните начини да запазят своя дом от температурните амплитуди. Според изследванията животът на дървените конструкции е от порядъка на 50-80 години. Но трябва да се отбележи, че съществуват сгради, изградени от дърво, които са останали още от Средновековието. Поддръжката на дървената дограма не е толкова трудна, а и самият материал е природосъобразен, което го прави желана част за интериора на дома.

Алуминиевата дограма е третия основен вид, предлагана на пазара за прозорци. Предимството при алуминиевите профили е изборът на различни цветови гами, като някои търговци предлагат и профили, имитиращи доста добре дърво.

Изборът на дограма е едно от най-важните неща, ако сте решили да ремонтирате своя дом. Добрият избор предполага и по-голям комфорт в дома, където са поставени прозорците.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 20 Aug 2013 14:12:11 +0000
Видове дограма http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/22-видове-дограма http://xn--80aahd6bjp.xn--80aa1anvi.com/item/22-видове-дограма

Изборът на прозорци за вашия дом може да реши много от проблемите, свързани с изолацията на стаите, където са монтирани. Преди години нямаше толкова голям избор на прозорци, а в днешно време изборът е още по-труден, предвид голямото разнообразие на профили за прозорци. Профилите се предлагат с различни размери, цвят, крепежни елементи, което от своя страна определя и разликата в цените им.

За предпочитащите по-евтини решения за дома, най-добрият начин да изолирате своите помещения е закупуването на алуминиева дограма. В сравнение с различните видове дограма за прозорци, алуминиевата се предлага в различни цветови решения. Най-голямото предимство на алуминия е неговата пожароустойчивост. В днешно време редица фирми предлагат алуминиева дограма, която дори имитира като цвят дърво.

Според специалистите един от най-добрите начини да изолираме своя дом е закупуването на ПВЦ дограма. Прозорците, изработени от поливинилхлорид са предпочитани, заради своята устойчивост и дълготрайност. ПВЦ профилите не се огъват или повреждат, в следствие на дълготрайна употреба или температурни промени. Поливинилхлоридът е влагоустойчив и предпазва дома от неблагоприятното влияние на ултравиолетовите лъчи. Единственият недостатък на ПВЦ дограмата е появата на конденз. За да се предпазите от този ефект е необходимо да проветрявате стаите, където е поставена ПВЦ дограма. В крайна сметка едно от най-големите предимства на ПВЦ профилите е тяхното свойство да задържат топлината в помещенията през зимата, както и да осигуряват и запазват по-ниска температурата в стаите през лятото.

Класическа и винаги предпочитана от повечето клиенти си остава дървената дограма. В сравнение с останалите профили тя е по-скъпа, но и с по-кратък живот. Въпреки всичко дървото е естествен и природосъобразен материал, който е издържал изпитанията на времето и промяната във вкусовете на пазара. Дървената дограма е преди всичко стил и белег на домашен уют, нещо, което може да промени облика на всеки дом.  

Дървена, алуминиева или ПВЦ, дограмата е важна, както за добрата изолация на вашия дом, така и за създаването на комфорт в дома. Нещо, от което всеки има нужда.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Прозорци Tue, 20 Aug 2013 14:11:08 +0000