Как да предотвратим конденза при дограмата

И в новите жилищата с нова PVC или алуминиевадограма се появяват проблеми и ние трябва да сме подготвени за тях и да знаем как да го решим, а един от най-разпространените е конденза. Той се образува по таваните и стените и ни създава много главоболия. Много от вас ще си кажат, че старата дограма не е правила конденз от който се образува мухъл, но пък тогава не сте имали така добра изолация и сте пръскали луди пари за отопление, което също не е решение.

Кондензът е наистина проблем на новите добри дограми, защото те на практика ви осигуряват много добра изолация и не позволяват студеният въздух да нахлува когато си поиска в помещението. Не се притеснявайте толкова за този проблем, защото си има своето решение и то без да се мъчите и да махате добрата дограма. Решението е да си направите външна изолация на стените ако нямата и така ще повишите още повече топлоизолацията на жилището си. Другото, което трябва да знаете е, че не трябва да загрявате помещението до max, не боядисвайте с така наречените „запечатващи“ мазилки или познатият ни недишащ латекс. Пи подобни проблеми не трябва постоянно да проветрявате помещението, за да не изсушите още повече стените, като в същото време трябва температурата във всички помещения да е горе-долу равномерна, като не трябва вратата на банята да е непрестанно отворена, за да не се получава влага, която да отива в други стаи.

Важно е на външните стени на помещенията да няма големи мебели, там трябва да са разположени отоплителните уреди, за да няма този проблем. Друг фактор, който доста често забравяме в студените дни е, че не трябва да простираме мокрите дрехи вътре, защото те отделят много влага, особено когато се отопляваме на климатик. На влагата влияе и стъклопакетът който имате, но в краен случай можете да си вземете и така познатият ни влагоабсорбатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *