Видове дограма

Изборът на прозорци за вашия дом може да реши много от проблемите, свързани с изолацията на стаите, където са монтирани. Преди години нямаше толкова голям избор на прозорци, а в днешно време изборът е още по-труден, предвид голямото разнообразие на профили за прозорци. Профилите се предлагат с различни размери, цвят, крепежни елементи, което от своя страна определя и разликата в цените им.

За предпочитащите по-евтини решения за дома, най-добрият начин да изолирате своите помещения е закупуването на алуминиева дограма. В сравнение с различните видове дограма за прозорци, алуминиевата се предлага в различни цветови решения. Най-голямото предимство на алуминия е неговата пожароустойчивост. В днешно време редица фирми предлагат алуминиева дограма, която дори имитира като цвят дърво.

Според специалистите един от най-добрите начини да изолираме своя дом е закупуването на ПВЦ дограма. Прозорците, изработени от поливинилхлорид са предпочитани, заради своята устойчивост и дълготрайност. ПВЦ профилите не се огъват или повреждат, в следствие на дълготрайна употреба или температурни промени. Поливинилхлоридът е влагоустойчив и предпазва дома от неблагоприятното влияние на ултравиолетовите лъчи. Единственият недостатък на ПВЦ дограмата е появата на конденз. За да се предпазите от този ефект е необходимо да проветрявате стаите, където е поставена ПВЦ дограма. В крайна сметка едно от най-големите предимства на ПВЦ профилите е тяхното свойство да задържат топлината в помещенията през зимата, както и да осигуряват и запазват по-ниска температурата в стаите през лятото.

Класическа и винаги предпочитана от повечето клиенти си остава дървената дограма. В сравнение с останалите профили тя е по-скъпа, но и с по-кратък живот. Въпреки всичко дървото е естествен и природосъобразен материал, който е издържал изпитанията на времето и промяната във вкусовете на пазара. Дървената дограма е преди всичко стил и белег на домашен уют, нещо, което може да промени облика на всеки дом.

Дървена, алуминиева или ПВЦ, дограмата е важна, както за добрата изолация на вашия дом, така и за създаването на комфорт в дома. Нещо, от което всеки има нужда.

Един коментар към “Видове дограма”

  1. Привет, това е коментар.
    Управлението, промените, редактирането и триенето на коментарите става в секция Коментари на таблото.
    Аватарите на потребителите, които коментират, идват от Gravatar.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *